Printajte kod nas

Sigurnosne folije

Sigurnosne folije

Sigurnosne folije postoje u prozirnoj varijanti i u varijanti sa zaštitom od sunca. To su folije debljine 4 mil-a (100mic) koje se ljepe na staklo u svrhu sigurnosti. U slučaju loma stakla folija zadržava slomljeno staklo zaljepljeno na sebi, te sprječava ozljede (od krhotina stakla) osoba koje se nalaze u blizini. Da nema folije, komadi stakla koji padaju mogu ozljediti osobe, pa čak i usmrtiti. Ovo je idealna varijanta ukoliko imate djecu, a u stambenom prostoru imate nezaštićeno staklo koje dijete u igri može razbiti. Folija posjeduje Europski certifikat po EN 12600 normi što je posebno važno kod certificiranja za IFS (International Food Standard) za prehrambenu industriju.

Protuprovalne folije

Protuprovalne folije se kreću od debljine 7 mil-a (175mic) na dalje. Imamo ih u totalno prozirnoj varijanti i kad su montirane na staklo, neprimjetne su, tako da provalnik ne može tek tako ući u objekat metodom “razbij staklo”, jer ne zna da se na staklima nalazi folija. Naravno, protuprovalne folije postoje i u  varijanti sa zaštitom od sunca. Njihova primarna uloga je da provalnika zadrži što je moguće duže van objekta u koji želi ući. Primjer. Ciglom provalnik može ući kroz staklo u objekat za manje od 5 sekundi i ukrati vrijedne stvari za manje od 1 minute. Kada je montirana protuprovalna folija, razbijajući staklo ciglom, neće uopće ući u objekat pošto folija povećava čvrstoću stakla i do 300%. Prilikom tog čina radi se puno buke, pa će ga sigurno netko primjetiti, aktivirati se alarm ili će sam odustati. Protuprovalne folije usporavaju provalnika, što ne znači da kroz staklo sa folijom neće moći ući. Samo je razlika između 5 sekundi i 5 minuta.

Optički su prozirne, nevidljive i otporne na ogrebotine te pogodne za većinu neabrazivnih metoda čišćenja prozora.

Sigurnosne folije također eliminiraju  99% UV zračenja te štite od izbljeđivanja i propadanja namještaja, podova i ostalih predmeta interijera objekata.

Sigurnosne folije